Geschiedenis

De Eldorado drive-in Show is het meest logische vervolg op de Elroy Drive-in Show die in de jaren 80 en 90 vooral furore maakte tijdens vele feesten, en partijen in Drenthe, Groningen en Overijssel.

Elroy uit Ruinerwold was in deze jaren een veelgevraagde drive-in show die de muziek verzorgde in feesttenten, discotheken, scholen, café’s, campings en op vele (prive) feesten en partijen.

Menig voorprogramma van bekende artiesten en groepen werd in die jaren door Elroy verzorgd. Het leverde een indrukwekkende lijst op variërend van: Normaal, Drukwerk, Golden Earring, Herman Brood, Bertus Staigerpap, Bintangs, Vandenberg, Guus Meeuwis, The Scène, Mai Tai eva. Er werd gedraaid in discotheken, tijdens schoolfeesten, op campings, discoavonden, buurt en clubgebouwen en bij dorpsfeesten.  Waar niet eigenlijk!

Waar Elroy (Dj’s Henk en Benny) stopte eind jaren ’90’ kon laatstgenoemde (DJ Bens) het toch niet laten. Om in het nieuwe millennium solo een doorstart te maken onder de naam Eldorado. Tegenwoordig wordt Dj Bens bijgestaan door de jonge enthousiaste Dj Hillman. Op deze manier wordt (muzikale) ervaring gekoppeld aan vernieuwing en modernisering. (En samen draaien is nog een stuk gezelliger ook!)

Deze foto is gemaakt tijdens een vinlyparty.